C/Constitució, 3
08980 Sant Feliu de Llobregat

C/Constitució, 3
08980 Sant Feliu de Llobregat

Actualitat del col·legi

Aquest dilluns, 9 de setembre, ha començat el nou curs escolar al Col·legi Verge de la Salut amb un ambient ple d’emoció i il·lusió tant per part dels alumnes com dels docents. El primer dia de classe ha estat marcat per activitats d’acollida i de cohesió, destinades a facilitar la transició i l’adaptació dels alumnes en el seu entorn escolar.

Els més petits d’Infantil, concretament els alumnes d’I3, han viscut una jornada d’adaptació gradual. Al matí, només mig grup va assistir a classe per facilitar una primera presa de contacte, mentre que a la tarda es van reunir tots junts per compartir una estona de joc i coneixença amb els companys. Aquest procés té com a objectiu garantir que els infants tinguin una entrada tranquil·la i segura a l’escola.

Pel que fa als alumnes d’I4, el curs ha començat amb una activitat introductòria molt especial. Aquest any, els grups han estat reorganitzats, i els nens han pogut conèixer els seus nous companys de classe a través d’una dinàmica grupal dissenyada per fomentar la interacció i la confiança. Així, els infants van poder crear vincles en aquest nou entorn de manera lúdica.

A Primària, els alumnes també van gaudir d’una jornada diferent. Els professors van organitzar activitats tutorials de cohesió de grup i coneixença, amb l’objectiu de reforçar les relacions entre els alumnes i crear un bon ambient de treball per al curs que tot just comença. Aquestes activitats van servir per introduir els valors de col·laboració, respecte i treball en equip que es fomentaran al llarg de l’any escolar.

L’alumnat d’ESO, igual que Infantil i Primària, va iniciar el nou curs acadèmic el 9 de setembre. El primer dia de classe sempre esdevé un moment ple d’il·lusions, de nous reptes i oportunitats per a tothom. Va ser l’inici d’una nova etapa pels de 1r ESO i de retrobaments pels altres. Nervis, incertesa, però també alegria i il·lusió van impregnar el pati, els passadissos i les aules.

Vam dedicar les primeres hores del matí a donar la benvinguda a tot l’alumnat i a fer la primera tutoria. En el cas de 1r ESO, després de l’estona d’esbarjo van continuar amb dinàmiques de grup amb el tutor o la tutora per conèixer-se com a classe i després a la tarda van començar les classes. En el cas de la resta de cursos de l’ESO, va ser després de l’estona d’esbarjo que van engegar les primeres sessions de classe.

Batxillerat va començar uns dies més tard, el 12 de setembre. Començar Batxillerat també implica iniciar una nova etapa no obligatòria i, amb això, una preparació per ampliar sabers i desenvolupar capacitats que els permetrà accedir a estudis superiors. Els primers en arribar van ser els de 1r BAT, que van ser rebuts per l’Equip directiu a l’auditori i, posteriorment, per grups-classe van anar a l’aula acompanyats pel tutor o la tutora per fer una primera tutoria. L’alumnat de 2n BAT també va dedicar la primera estona del matí a fer una tutoria inicial de curs i després de l’esbarjo tot Batxillerat va començar amb l’horari lectiu habitual i les classes que tocaven.

El primer dia al Col·legi Verge de la Salut ha estat, doncs, un èxit rotund, amb un ambient ple d’energia positiva i ganes d’aprendre. Docents i alumnes afronten amb entusiasme aquest nou curs, que promet estar ple d’aprenentatges i nous repte.

Next

Comments are closed.